Kontakta oss

Kursbeskrivning Centro de Flamenco La Pantera VT-19

 

 

Nybörjare*Inga förkunskaper krävs.

På nybörjarkursen kommer du att få en introduktion till och en god grundläggande bas för flamencodans där vi kommer att träna upp en stark och stolt hållning, få en inblick i flamencons armföring,marcájes (markeringssteg), lära oss grundläggande fotarbete samt lära oss svängiga rytmiska figurer med palmas (handklapp). Vi kommer att träna in en härligt svängig koreografi i en palo (flamencostil) som kallas Tangos flamencos. Vi kommer att ha livemusik på klasserna!

Du behöver ta med dig skor med låg, stadig klack och sluten tå samt kläder du kan röra dig fritt i.

*Denna kurs är i Danzlagrets regi så anmälan görs direkt

 www.danzlagret.se

 

Nyb 2/forts:Du har dansat flamenco 1-3 terminer tidigare.

Efter en ordentlig uppvärmning kommer vi att kroppsligt förankra våra marcájes (markeringssteg), bracéos (armföring och händer) och arbeta vidare med olika fotövningar för att bygga styrka och precision i fötterna. Med  en stark och stolt hållning strävar vi efter att få ökad kroppmedvetenhet och förbättrad rytmik.Vi kommer att bekanta oss med en flamencostil (palo) som kallas Fandangos de Huelva. Robban kompar klasserna åtminstone varannan vecka.

Du behöver flamencoskor och kjol till den här kursen. Kjol kan sys upp på beställning genom Centro de Flamenco.

 

Mellan: du har dansat flamenco 4 terminer-flera år tidigare.

Efter en ordentlig uppvärmning arbetar vi medmarcájes,bracéos och entabla de pies (en serie fotövningar) som sedan följs av koreografiskt arbete.

Detta är en kurs där vi noggrant går igenom övningarna och repeterar mycket för att få en bra plattform att arbeta vidare ifrån, och passar även utmärkt för dig som har dansat länge men behöver repetera och nöta mycket.

Vi kommer att jobba med Bulerías och mycket dansglädje! Robban kompar klasserna åtminstone varannan vecka.

 

 

Mellan 2/avancerad:du har dansat flamenco i minst 8terminer och tycker om att träna i ett högre tempo och utmana dig själv med tekniskt svårare material. Denna kurs är mer krävande och du förutsätts ha en bra grundteknik i kropp och fötter samt bra compás.

Efter en rejäl uppvärmning kommer vi att jobba med en längre tabla de pies för att sedan dansa por Tangos.Detta är en kurs som går snabbare fram vilket innebär att du bör filma materialet och öva själv mellan gångerna. Du som går denna rekommenderas att komplettera din dansträning med teknik mellan-avancerad!

Robban kompar klasserna åtminstone varannan vecka.

 

Teknik mellan-avancerad:För dig somvill fokusera på ren teknikträning främst som komplement till din koreografikurs på nivå mellan eller mellan2/avancerad. Kursen går självklart även att ta separat.

På de här klasserna börjarvi med att förbereda kroppen med en rejäl uppvärmning följt av övningar över golvet för att få upp flåset ordentligt! Vi går sedan vidare medbracéosför armföring och händer där vi succesivt tränar upp både styrka och hållningmen där vi också jobbar med kroppsmedvetenhet och dynamik genom olika typer av marcájes och förflyttningar. Vi kommer att öva på olika typer av vändningar och vueltas följt av en längre tabla de pies för att träna upp uthållighet, precision och styrka.

Klassen avslutas med 5 min avslappning för att varva ned.

 

 

 

Aktuellt på CdF

 

Early-bird rabatt på 10% på samtliga terminskurser om du anmäler dig senast på julafton den 24 december 2018!

Copyright 2018 CENTRO DE FLAMENCO LAPANTERA