Kontakta oss

Kursbeskrivning Centro de Flamenco La Pantera VT-18

 

 

Nyb 2/forts:

Du har dansat flamenco 1-3 terminer tidigare.

Efter en ordentlig uppvärmning kommer vi att kroppsligt förankra våra marcájes (markeringssteg), bracéos (armföring och händer) och arbeta vidare med olika fotövningar för att bygga styrka och precision i fötterna. Vi fortsätter även med att öva upp en stark och stolt hållning och strävar efter att få ökad kroppsmedvetenhet och förbättrad rytmik. Vi kommer att bekanta oss med en flamencostil (palo) som kallas Alegrías! Robban kompar koreografidelen av klasserna när han har möjlighet.

Du behöver flamencoskor och kjol till den här kursen. Kjol kan du beställa på Centro de Flamenco.

 

Mellan:

Du har dansat flamenco 4 terminer-flera år tidigare.

Efter en ordentlig uppvärmning arbetar vi med marcájes, bracéos och entabla de pies (en serie fotövningar) som sedan följs av koreografiskt arbete.

Detta är en kurs där vi noggrant går igenom övningarna och repeterar mycket för att få en bra plattform att arbeta vidare ifrån. Passar även utmärkt för dig som har dansat länge men behöver repetera och nöta mycket.

Vi kommer att dansa den härligt svängiga palon Tangos!

Robban kompar koreografidelen av klasserna när han har möjlighet.

 

Mellan 2:

Du har dansat flamenco i minst 7 terminer och tycker om att träna i ett högre tempo och utmana dig själv med tekniskt svårare material. Denna kurs är mer krävande och du förutsätts ha en bra grundteknik i kropp och fötter.

Efter en ordentlig uppvärmning arbetar vi med olkamarcájes och en tabla de pies där vi jobbar med något svårare figurer och även strävar efter att kommer upp i tempo. Vi kommer att öva in en koreografi i palon Fandangos. Detta är en kurs som går snabbare fram vilket innebär att du bör filma materialet och öva själv mellan gångerna. Du som går denna kurs rekommenderas att komplettera med teknik

mel2/avancerad!

Robban kompar koreografidelen av klasserna när han har möjlighet.

 

Avancerad:

Du har dansat flamenco många år, har hög ambitionsnivå, tycker om att träna hårt och tar eget ansvar för att repetera och öva själv mellan gångerna.

Detta är en kurs i högt tempo och är Centro de Flamenco La Panteras svåraste nivå och ställer därmed högre krav på dig som deltagare både gällande tekniska färdigheter och inställning.

Efter en ordentlig uppvärmning arbetar vi med en tabla de pies där vi jobbar med svårare figurer och även koordination.

För dig som vill gå den här kursen är det en självklarhet att komma förberedd och i god tid till klass. Du som går denna kurs rekommenderas att komplettera med teknik mel2/avancerad!

Robban kompar klasserna när han har möjlighet.

 

 

Teknik bas:

Du har dansat flamenco minst 3 terminer.

En teknikkurs på grundläggande nivå där vi eftersträvar att få ökad kroppsmedvetenhet och grundstyrka. Vi jobbar med att få en tydligare armföring och händer, olika typer av marcájes och förflyttningar, en tabla de pies (en serie fotövningar) där fokus ligger på att bygga upp stabilitet, säkerhet och råstyrka samt olika övningar för vueltas (vändningar och olika typer av snurrar).

En klass som går att ta separat för att få bättre kroppskontroll och passar utmärkt som komplement till ordinarie koreografikurs på nivå forts-mellan!

 

 

Teknik mel2/avancerad:

För dig som dansat flamenco länge och som har en mycket bra grundteknik.

En teknikkurs på svårare nivå där klass börjar med ett block kroppsmedvetenhet och övningar över golvet för att få upp flåset. Därefter jobbar vi med olika marcájes och förflyttningar där vi också jobbar med riktningar och dynamik i våra rörelser. Vi kommer på den här kursen att arbeta med en längre serie fotövningar både på plats och med förflyttning och jobbar med ren tempoträning för att träna upp vår uthållighet och styrka. På sista delen av klassen går vi igenom olika typer av vändningar/vueltas och piruetter, både på plats och med förflyttning.

Detta är ett fysiskt mycket krävande pass som passar dig som vill svettas och jobba hårt! En kurs som passar utmärkt att komplettera din ordinarie koreografikurs

Mellan 2 och Avancerad med!

 

Mantón/abaníco:

För dig som går Mellan 2 - Avancerad.

En terminskurs bestående av två block; första blocket 7 ggr med mantón och andra blocket 6 ggr med abaníco. Det går att antingen ta hela kursen eller bara ett av blocken.Vi kommer att börja klasserna med olika teknikövningar för att få bättre kontroll på respektive tillbehör och sedan uteslutande arbeta med koreografi. På den här kursen kommer vi att arbeta till inspelad musik.

Jag ber dig obs!a att det inte kommer att vara någon uppvärmning, utan du förutsätts komma i god tid och värma upp själv.

Du behöver ta med dig egen mantón/abaníco till klass.

 

Copyright 2018 CENTRO DE FLAMENCO LAPANTERA