Kontakta oss

KursbeskrivningCentro de Flamenco La Pantera HT-18

 

 

Nybörjare**: Inga förkunskaper krävs.

På nybörjarkursen kommer du att få en introduktion till och en god grundläggande bas för flamencodans där vi kommer att träna upp en stark och stolt hållning, få en inblick i flamencons armföring,marcájes (markeringssteg), lära oss grundläggande fotarbete samt lära oss svängiga rytmiska figurer med palmas (handklapp). Vi kommer att träna in en härligt svängig koreografi i en palo (flamencostil) som kallas tangos flamencos. Vi kommer att ha livemusik på klasserna!

Du behöver ta med dig skor med låg, stadig klack och sluten tå samt kläder du kan röra dig fritt i.

** Denna kurs är i Danzlagrets regi så anmälan görs direkt dit www.danzlagret.se

 

Nyb 2/forts:Du har dansat flamenco 1-3 terminer tidigare.

Efter en ordentlig uppvärmning kommer vi att kroppsligt förankra våra marcájes (markeringssteg), bracéos (armföring och händer) och arbeta vidare med olika fotövningar för att bygga styrka och precision i fötterna. Med  en stark och stolt hållning strävar vi efter att få ökad kroppmedvetenhet och förbättrad rytmik.Vi kommer att bekanta oss med en flamencostil (palo) som kallas Solea por bulerías. Robban kompar klasserna åtminstone varannan vecka.

Du behöver flamencoskor och kjol till den här kursen. Kjol sys upp mot beställning genom Centro de Flamenco.

 

Mellan: du har dansat flamenco 4 terminer-flera år tidigare.

Efter en ordentlig uppvärmning arbetar vi medmarcájes,bracéos och entabla de pies (en serie fotövningar) som sedan följs av koreografiskt arbete.

Detta är en kurs där vi noggrant går igenom övningarna och repeterar mycket för att få en bra plattform att arbeta vidare ifrån, och passar även utmärkt för dig som har dansat länge men behöver repetera och nöta mycket.

Vi kommer att dansa den härligt svängiga palon Tangos för att hitta det där sköna svänget och den härliga tyngden. Robban kompar klasserna åtminstone varannan vecka.

 

Mellan 2/avancerad:du har dansat flamenco i minst 8terminer och tycker om att träna i ett högre tempo och utmana dig själv med tekniskt svårare material. Denna kurs är mer krävande och du förutsätts ha en bra grundteknik i kropp och fötter samt bra compás.

Efter en ordentlig uppvärmning arbetar vi med olika marcájespor Soleáoch en fotserie där vi succesivt bygger upp en escobilla till koreografin.Vi kommer att repetera in en koreografi por Soleá. Detta är en kurs som går snabbare fram vilket innebär att du bör filma materialet och öva själv mellan gångerna. Du som går denna rekommenderas att komplettera din dansträning med teknik mellan2/avancerad!

Robban kompar klasserna åtminstone varannan vecka.

 

Teknik + buleríasmellan2/avancerad:För dig som dansat flamenco länge och som har en mycket bra grundteknik.

En teknikkurs på svårare nivå där klassen börjar med en rejäl uppvärmning följt av övningar över golvet för att få upp flåset ordentligt. Vi kommer därefter jobba med olika typer av vändningar och vueltas följt av en längre tabla de pies för att träna upp både uthållighet och styrka. På sista delen av klass blir det olika pataítas por bulerías för att få dansa loss ordentligt!

Detta är ett fysiskt mycket krävande pass som passar dig som vill svettas och jobba hårt!

 

 

Copyright 2018 CENTRO DE FLAMENCO LAPANTERA